چربی در ظروف و چربی گیر

بطور کلی بعد از پخت و پز در در آشپزخانه های صنعتی و بزرگ ، چربی زیادی تولید میشود که این چربی هارو باید از ظروف پخت و پز و غیره زدوده شود . از طرفی این سطوح، چرب و روغنی بوده که با روش های دستی امکان نظافت این سطوح چرب وجود ندارد و سطح بهداشت کاهش می یابد ؛ از بین نرفتن چربی ها در طولانی مدت به ابزار آسیب می رساند. به همین دلیل استفاده از ابزارآلات نظافت صنعتی نظیر کارواش صنعتی بسیار مفید می باشد.

به همین دلیل از چربی گیر استفاده میشود .

چربی گیر یا Grease trap

چربی گیر دستگاهی است که چربی را از فاضلاب جدا میکند تا این چربی به درون چاه ریخته نشود . چرا که چربی باعث بسته شدن دریچه خروجی چاه و به مراتب باعث اخلال در امر فاضلاب زدایی می شود .

نوعی از چربی گیر وجود دارد که معمولا برای سیستم غوطه وری ، پاششی و التراسونیک و در دماهای مختلف می باشند .

چربی گیر

وجود انواع مختلف فات نظیر آهن ، آلومینیوم و مس و . باعث به وجود آمدن فرمولاسیون های مختلف در تولید این مواد شده و در صورت استفاده نابجا از آنها در بسیاری از موارد باعث آسیب به سطح می شود.

اصولا دستگاه چربی گیر در دمای 50 الی 90 درجه سانتیگراد و زمان 5 الی 20 دقیقه کار میکننده و بهترین غلظت پیشنهاد شده 3 الی 10 درصد است . غلظت و زمان بستگی به میزان چربی دارد و میزان غلظت بایستی دائما با اندازه گیری میزان قلیائیت تنظیم شود.

با زدهی چربی گیر های پاششی علاوه بر اینکه به دمای محلول بستگی دارد تامین فشار 1.4 الی 2 بار میتواند راندمان آن را افزایش دهد.

در چربی گیر بهترین دما 50 الی 65 درجه سانتیگراد و زمان پاشش 3 دقیقه است .

در وانهای التراسونیک معمولا از چربی گیرهای قلیائی با قدرت متوسط استفاده میشود غلظت این چربی گیر ها 2 الی 5 درصد و زمان لازم برای تکمیل فرایند چربی گیری 3 الی 7 دقیقه است .

نکته مهم در خصوص چربی گیر

مهمترین مشخصه تاثیر گذار بر کلیه روشهای چربی گیری غلظت مواد ، زمان عملیات ، دما و میزان قلیائیت است سختی بالای آب تاثیر بسیار منفی بر فرایند دارد و بنابراین بایستس از افزودنی های مخصوص جهت چربی گیری در آبهای سخت استفاده نمود .


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها